Saturday, April 18, 2009

Entah?


Mood : Sedih~~

Korang pernah terpikir tak? Kalo sesuatu yang korang dapat tu bukannya hasil usaha titik peluh korang? Tapi benda tu korang nak sangat2.. Yang menjadi masalahnya, orang lain buatkan untuk korang dan korang hanya menunggu je.. Bermakna x ape yang korang nak tu?

Mesti la tak kan? Walaupun niat orang tu baik, tapi secara tidak langsung, menyusahkan kita.. Membuatkan kita teragak2 untuk menerima sesuatu daripada dia.. Tambah membebankan lagi, kita percaya, sesuatu yang diperolehi yang bukannya hasil usaha kita, mesti kita tak akan menghargainya sebagai mana ape yang kita buat sepenuh hati + ikhlas..

Ambil contoh,
Bile diberikan tugasan yang mencabar, dalam hati, korang ni memang jenis yang sukakan cabaran kerana cabaran tu mematang anda betul tak? Tapi dalam kes ni, ade sorang mamat/minah ni yang memang senang cite, dia suka sangat tolong kita, sampaikan ape benda yang kita kena buat, dia tolong buat.. So, ape yang tinggal untuk kita? Sampaikan nak start pun everything has been perfectly done! 

Hello~~~!! Aku tau la ko tu baik!! Tapi please la, this is my personal thing, yang kau sibuk sangat pasal life aku kenapa?? Don't you have your own private life to be taken care of??

Bukannya aku x suka, tapi aku menyampah!! Even small thing pun ko sibuk, suruh aku buat camni la, camtu la.. Bile mase ko nak bagi aku peluang nak buat sendiri?? Asyik2 aku nak kena ikut telunjuk kau je? Pernah tak ko pikir perasaan aku macam maner? Ko asyik nak aku selami perasaan kau je.. Tapi seberapa dalam pun aku nak selami, kau tetap misteri bagiku.. Memang menyusahkan dan memenatkan.. I'm totally exhausted to get to know you.. 

Memang x pernah nak bagi peluang untuk aku balas jasa2 baik kau tu.. Selalu sangat menolak segala kebaikan yang ingin ku balas.. Everything memang perfect! Tapi, sebab terlalu perfect, aku tiada usaha dan menyebabkan aku jauh ketinggalan..

Ingin ku tegaskan di sini, kalau semua benda perfect kat dunia ni, baik ko x payah hidup la.. Sederhana kan bagus, kita sentiasa mempunyai peluang untuk membetulkan diri sendiri, kalo perfect sangat, xde makna kita meneruskan hidup = (

Aku tau ko x kan baca post nih.. Kalo baca pun nanti dah lepas 3/4 bulan or even lebih!

Kenapa mesti nak jauhkan diri dari aku? Aku kan cakap benda yang betul? Aku cakap ape yang tersirat dan tersurat di hati aku.. Kenapa mesti 'persahabatan' yang menjadi mangsa keadaan? Bukan ke persahabatan tu lahirnya mesra dan ikhlas? Mengapa hanya kerana aku bercakap benar dan jujur kau seperti tak melayan ku seperti dulu?? 

Penat weyh! Aku dari dulu dah cakap.. X payah tolong aku, aku boleh buat! Tapi kau still nak tolong, langsung x bagi peluang aku nak buat sendiri.. Masih lagi aku ingat kau pernah cakap, "Okay! Aku x kan kacau ko lagi", tapi hakikatnya, aku tau ape yang kau buat di belakang aku.. 
Tapi xpe, aku sabar dan sentiasa menanamkan sikap yang positif dalam diri.. Tak pernah aku pikirkan yang buruk2 tentang diri kau.. Tapi sejak kebelakangan ni, ko memang buat bodoh je! Bengang ko tau tak?? At least tell me something, jangan ko diam je!!

SAKIT HATI NI XDE SAPE TAU!! AKU MALAS NAK LAYAN PERASAAN!! I HAVE A LOT MORE THINGS TO DO!! #@*(*#)&%)$#%@#)$(_(#@($(&*@*&%#$ 
(perkataan terpaksa ditapis kerana tidak sesuai digunakan)

nak cakap ape2 berani jumpe la!! aku anak Jantan la weyh! Benda2 kecik camni kalo x leh settle malu la aku sebagai LELAKI!!! Kalo ko baca aku harap ko paham! Kite jumpe face-to-face, bab2 macam ni selagi x settle, selagi tu aku susah nak lupekan.. Memang menyusahkan aku je!!

p/s : To all readers! Aku nak tau ape komen korang dalam hal ni.. Camner nak settlekan? Korang jangan tanye sape dia ni.. Dia ni insan yang sangat mulia.. Cume kadang-kala menyusahkan aku.. Tapi dia sangat baik~~

13 comments:

khair 3rd said...

hmm
1. layan jer
2. sebab ko sound dier indirectly yg buat dier terase kot. sbb tu dier x nak ckp ngan ko

tapi
standard aa kawan camni
x meriah aa berkawan kalo sumer plain jer
silaturahim tu biar masa yang betulkan

p/s: ataupun mamat ni jenis nak pulun sumer??

spark acap said...

pelik aku ngan kawan ko sorg ni
tp aku pun jnis ska tlg org haha, tp berpada2 aa,
if ko da ckap ko tak ska ngat if dy slalu tlg n dia wat dek, maknanya ada la tu fius otak dy tak btoi huuu

.::annemishi::. said...

hurm.... sumtime u hve to be more stern... ckap aar ngn dia elok2.. klo dia insist jgak x moh dgar ckap ang.. ang kna wat2 grang2.. haha~ rsa cam pompuan jaa dak tuh...
dah 2 2 diam x brckap.. x dak spa yg mla dlu.. apa kata ang yg stat ckap ngn dia dlu? tya ja laa psal pljaran ke.. psal apa2.. tpi jgan laa tya bnda yg xdak isi.. nmpk sgt cm nk sja2 mula dlu.. klo ang ckap bnda yg da isi.. nmpk laa ckit yg ang still lgi nk kwan ngn dia.. kan? ;)

keciq_palee said...

ala..ko ckp la leklok ngn dy
skp ape mksud ko smenanye
insyaallah dy paham
dy kn kwn ko

mud said...

bg ja kamehameha
itula jalan yg terbaek dr ladang

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

to Ajim :
Entah ar Ajim, aku pun sekarang ni layan dia biasa2 je. Dia nak buat biasa2 ngn aku, aku pun buat selamba je la.

to Spark :
Fius dia x betul boleh betulkan x Spark?

to Anneh :
Jantina dirahsiakan demi menjaga nama baik beliau, tetapi tahap merajuk beliau sangat tinggi menyebabkan aku menghadapi kesukaran untuk berbicara bersamanya lagi.

to Palee :
tu la aku cakap leklok sama dia, cakap perkara yang sebenar, dia amek serius sangat kot. Tak sangka lak aku. Adeehh!

to Mat :
Ajar la aku kamehameha!

spark acap said...

boleh je btoi kan :D ko hempuk skit kepala otak dy, kc dy sdar pa yg dy wat tu out of bound :)

n bla aku ckap hempuk tu maksud aku ckap la elok2 dlu, tp kalo tak dgr gak, serbu je

rhuw_biey said...

siapakah hamba allah tu indera???
x kn merajuk smpai thap max kot..
mybe jap2 je kot,nti ok la tu kot..
ak tau mmg susah kn kalo dh start x brckp ni nk brckp blk mmg payah laa..ak tau2,huhu...
ko slalu ckp kt ak kn kn be positive,ko pn sme la gk k..tenang2 je...

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

to Spark :
ko datang sini la nanti, kite hempuk same2.. haha :P

to Ruby :
boleh tahan la dia merajuk.. tapi sekarang aku selamba + sempoi je ngn dia.. TENANG itu pasti kerna ia membantu kita berfikir secara rasional.. ko pun same, fokus je kat study, x yah serabut kan minda dengan perkara2 yg x berapa penting dan x memberi faedah. Senang cite kita same2 buat la okay? = )

spark acap said...

aish part ni aku ska :D da lama tak hempuh bdak, dlu asyik f3 je, tak bez aa haha

suset said...

*speechles*

g0 wif da fl0w..yayayya

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

to Spark :
mentang2 ko prefect yang 'terbaik' pernah ku jumpa.. haha :P

to Suset :
I speak less to him. Not feeling right at the moment. Yoyoyoyoy~~~

spark acap said...

oho, prefect2 jgn sebut, trasa ajim tu kang :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...