Sunday, August 2, 2009

tak paham cek gua..

Dulu aku pernah try,
kalo aku sound direct,
mesti lepas tu orang tak layan aku,
so.. aku sound indirect,

tapi aku tak tau la dia paham ke tak,
lepas tu aku buat gila sket,
tapi bukan sket, banyak kot,
dah tu aku plak yang kena settle ngn diorang..

"F word"!!
bila aku bising korang menyampah,
bila aku senyap korang menyebok!

aku tak boleh nak puaskan hati korang je,
hati aku bila nak puas??

aku tau,
bising boleh, ikut keadaan,
senyap tak salah, tapi jangan selalu..

eehhh??
korang dah penat ikut perangai aku?
so? sape suruh ikut??

nak dijadikan cerita..
alkisahnya suatu malam yang dingin dan hening..
sedang aku keluar,
bila aku balik rumah..
"ohh si~~~l!! mane moto aku??"

nak keluar boleh weyh.. aku tak laa marah sangat..
tapi masalahnya, korang tak bagitau ke mana hala tuju korang,
minta izin pun tak..
tau2 kunci moto dah kena sebat..
kalau ada lesen takpe la jugak..
dekat boleh diterima, ni jauh si~~~la!!

dulu aku pernah sound kot,
"moto ni bapak aku beli memang untuk korang pakai, bapak aku beli bukan untuk aku pon"
pastu senyap~~
seminggu takde sape berani nak pinjam..
tup2.. pinjam lagi..

lagi satu, kalo nak pinjam tu.. x yah ar buat benda bukan2 pakai moto aku..
pinjam lama2.. gi keluar dengan orang tersayang kau.. sampai aku nak pakai pun tak boleh..
pinjam tujuan tak baik.. korang ingat moto aku tu bapak aku belikan untuk tujuan camtu ke??
moto tu ayah aku belikan untuk anak En. ZAKARIA, bukan korang!! Dan anak dia bernama INDERA! paham??

ni pasni kalau tak paham tak tau laa... kadang2 aku rase lagi best kalo kita tak kenal, kalo kita kenal pun, kenal camtu je.. takpun kalau kita gaduh.. taknak cakap, tegur pun taknak.. lagi bagus.. supaya tak menyusahkan aku.. benci aku pun lagi aku suka.. yg benci ko, aku tak susahkan ko pun.. ko yg mencari masalah.. yg bestnya korang takleh suka2 je men rembat kunci moto aku..

kadang2 aku pun paham la.. nak keluar makan, okay fine.. pakai laa.. aku x kesah.. tapi hati2, pakai helmet.. bila kita sampaikan hajat orang lain, insyaAllah hajat kita akan disampaikan bila kita memerlukan betul tak?

Tak salah tau bila minta izin.. at least aku tau la korang nak kemana, tapi bayangkan bila korang main sebat je kunci aku, pastu keluar.. tup2 you guys involved in a gruesome accident(minta dijauhkan).. nak2 takde lesen plak tu.. nanti yang kena soal siasat aku la PANDAI!! sebab motor tu nama aku, therefore aku yang bertanggungjawab atas segala hal tentang motor tersebut..

eksiden tu 10 minit je.. tapi hal2 lepas eksiden tu 10 bulan pun kadang2 tak abeh..
okay setakat ni je laa kot.. dah lama aku pendam, kalau tak cakap sekarang nanti perkara still the same, tak berubah apa2 pon.. Minta maaf atas kekasaran bahasa, kasar tak berniat nak mengasari, cuma ingin mengingati

daaaaa~~~

= P

8 comments:

spark acap said...

ish3 sian ko :9 aku bersimpati

Ayie a.k.a Nyei said...

aku kesian gak..nak amek ar moto aku nih..

*bagi kunci*

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

to Spark :
biasa laa tuhh..

to Ayie mak ayam! :
camner aku nak amek?? ko kat Tronoh!!

*pssst, moto ko moto ape?? moto cikai2 aku x main..

khair 3rd said...

perghh
sakit beb kalo terasa
hahaha

smpai guner utk jumpe 'orang tersayang' dah melampau aa

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

tu laa... macam2 lagi sebenarnya aku nak tulis.. tapi nanti ramai pulak yg akan terasa, so ini adalah sebahagian daripada..

aku tak kesah sangat kalau nak pinjam, tapi agak2 ar ikut time..

spark acap said...

btool3, hopefulli kalo dyorg terbaca ni paham aa skit :)`

Rudy ZAin said...

aku rase r kan ko kene beli moto ade clutch ar.br diorang tak pinjam moto tu hehe

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

to Spark :
diorang baca dah pun..

to Rudy :
memang, motor ada clutch susah sket kan.. ada sorang member aku pakai rxz, takde sorang pun yg pandai bawak kecuali dia.. senang, takde orang pinjam motor dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...