Monday, May 4, 2009

Bila Pagi Menjelma

Balik2 je, dalam lebih kurang kul 7.30 camtu.. lepas dinner bersama Zhafran, aku terus on tv.. tekan la channel 411, HBO, ade lak cite best~~!! Spiderman! Sampai je kul 9, cite spiderman dah abeh.. mata aku dah berat macam ade satu semangat yang suruh aku tido.. Nak naik tangga pun aku dah mamai.. Penat sangat kot.. Tapi semua orang penat.. Entah laa..

Tiba2 aku tersedar! Ingatkan dah subuh.. Tgk jam baru kul 2.30.. Fuuhhh.. sempat lagi sembahyang Isyak ni.. Lepas je solat, aku turun bawah.. Tgk2 Haniff x tido lagi, dia nga makan roti bersalut kaya.. Aku rase haus, lalu air masak secawan ku teguk dengan rakusnya.. Har, har, har~~!

Sambil2 makan tu kitorang tgk bola, Valencia lawan Espanyol.. Time tgk tu dah 2nd half.. minit ke 60 kot time tu.. Lawan punya lawan, Espanyol memperoleh gol ke-2 di minit ke 80++ kot.. aku tgk x abis, pastu terus naik atas.. Haniff cam biasa laa, lepak tdo kat bawah depan tv.. Sempoi abeh dia~

Pastu naik2 bilik, try ar on laptop jap, mane tau ade ape2 yg best ke.. Tujuan utama adalah ONE PIECE!! Ingatkan dah update yg terbaru.. Tapi rupa2nya xde.. Sedih2.. Tapi2, time ni Internet laju nak mampus lak tu, walaupun rembat line wifi rumah sebelah.. Kelajuan dia tu, camner nak cakap eh.. Lebih kurang kalo korang g youtube pastu time ape video yg korang nak, terus leh tekan play, xyah nak tunggu buffering (tunggu bar merah tu sampai penuh).. Dah bosan2 tu, aku tekan la kat youtube tu, tgk videoclip Bila Aku Sudah Tiada - Hujan.. Actually aku suka sangat same rambut Noh si vocalist Hujan tu.. Pernah aku bercita2 nak bela rambut sampai jadi cam rambut dia.. Panjang sampai x nampak mata.. Tapi tu suma angan2 je.. Aku pernah bela rambut, baru nak panjang, Mak aku da marah.. Dia tanye, rambut ko tu panjang sangat la Indera, x susah ke bela rambut panjang2? Nanti nak baca buku x nampak ape2 sebab rambut ko tutup mata ko.. X kira2.. Nak jugak~~!! 

Tapi bila fikir secara rasional, memang betul pun.. Susah kalo rambut panjang, nak kena jaga baik2.. Syampu leklok.. Bagi treatment yg terbaik utk rambut la senang cite.. Kalo aku artis xpe la.. Bela rambut panjang pun x kesah.. Tapi masalahnya aku masih belajar, mesti la kena nampak kemas baru la boleh belajar dengan baik.. Agaknya sebab aku ni berkebolehan bermain alat muzik, tapi x terer sangat la, sebab tu kot ade la siket2 gaya2 fesyen artis yg aku rase cambest je aku nak ikut.. Tapi bukan fesyen baju ke ape ke.. Aku just minat fesyen rambut jek! 

Selalunya kalo orang lain sound aku nape ko dah potong rambut? Rambut panjang la stylo, cam RockStar! Aku jawab senang je.. Sebab aku nak potong la, rambut aku, bukannya rambut ko pun.. Selalunya bile mak aku cakap suruh potong rambut, straight aku potong terus! Walaupun lambat, tapi mesti! 

Ohh, jom la tido. Esok kelas kul 4 - Computer Science, sepatutnya xde kelas, kelas time ni shift ke hari Khamis, tapi time kul 8 tu, tgh best2 tgk cite Spiderman, Chan bagi mesej yg kelas utk hari Isnin masih cam biasa sebab Mr Siwa x cakap lagi kat Admin utk tukar jadual.. Kalo x ade kelas Accounting, tapi Ms Jenny amek maternal leave awal.. Harap2 dia sentiasa sihat dan mendapat baby yang comeyl~~

Tido. = )

4 comments:

.::annemishi::. said...

indera.. rmbut ang x yah smpan pnjang dah.. tkat tuh dh comel. :) rmbut cm baby.. haha.. :P

p/s: huih.. code bwah nih dia sroh ku tlis ellyza la.. haha...

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

xnak jadi comeyl! nanti cam bbdak! haha :P

penat aku pk code ape yg ko maksudkan.. rupenya code tuk comment.. naseb baik x kuar name Mimi~~!! haha = P

WAK ZAILAN said...

aku dulu kena marah jugak.... tapi aku mcm biasa laaa...buat bodoh jeee bila mak marah rambut panjang!!!

yang tak boleh pegi tu, mak cakap, "potong laaa rambut pendek mcm mawi tuh, baru hensem.."

aku pun terfikir sejenak, minat plak Cikgu Zaleha tu kat mawi...hehehehehehehehheeeeeeee

Alah, ko nak bela rambut panjang2 pun buat ape?? ko jamming pun bukan main lagu iron maiden or Metallica pun!!!! hahahahahhaaaaa

Indera Putera Kayangan -Mus- said...

to Abang Zailan :
ala.. nak jugak rambut panjang! aku men lagu Oasis ape.. Gallagher Brothers rambut diorang panjang..

mesti la Mak minat sama Mawi. Dia kan jejaka idaman Mertua seMalaysia! hahaha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...